שנת 2019 הייתה שנה מלאת תהפוכות, והתזזיתיות המיוחדת שלה לא פסחה על עולם עיצוב הפנים.
שנת 2019 הייתה שנה מלאת תהפוכות, והתזזיתיות המיוחדת שלה לא פסחה על עולם עיצוב הפנים.
בעוד שבשנה אחרונה התעוררו לפתע סגנונות עיצוביים שהיו רדומים כבר עשרות שנים, נראה שבשנה הקרובה הם עשויים להנחות את הדרך בעיצוב הבית בכלל וחדרי השינה בפרט.
עם תחילת 2020, כל החידושים, ההתקדמויות והנסיגות שהתבצעו בעיצוב חדרי השינה מגיעות לכדי הבשלה ויוצרות מגמות עיצוביות ברורות הרבה יותר.
עם תחילת 2020, כל החידושים, ההתקדמויות והנסיגות שהתבצעו בעיצוב חדרי השינה מגיעות לכדי הבשלה ויוצרות מגמות עיצוביות ברורות הרבה יותר.
מגמות העיצוב המבוקשות בשנה הקרובה
שנת 2020 מסמנת את המשך תהליכי ההתקדמות והנסיגה המתרחשים במקביל בעולם עיצוב הפנים.
מן הצד האחד, העיצוב המודרני ממשיך להתפתח כאשר מדיומים שונים שואבים השראה זה מזה, וכך מתהווים טרנדים בעיצוב פנים שעד לאחרונה אפיינו מדיומים שונים לחלוטין.
מן הצד השני, הנסיגה לאחור לעבר אלמנטים נוסטלגיים יותר צוברת תאוצה, וניתן לראות שלל סגנונות שחוזרים לאופנה.
נראה שהמגמות העיקריות שימשלו בעיצוב חדרי השינה בשנת 2020 הן שלושת המגמות הבאות:
עיצוב מינימליסטי עם טוויסט
העיצוב המודרני מאופיין בעיקר במינימאליזם, ועדיין ניתן לראות חדרי שינה אשר מעוצבים באופן הזה, והחידוש המרכזי הוא נסיגה מן הבלעדיות הכמעט מוחלטת של הלבן והשחור לטובת גווני אפור שונים.
עם זאת, נראה שרוב ההתקדמות שנעשתה מבחינת הסגנון המודרני הינה הדגשה מינימאליסטית ונייטראלית עם יצירת תוספת בצורת צבע עז אז אלמנט סגנוני במיוחד.
דוגמאות חדרי השינה המעוצבים בצורה זו הם מגוונים, וניתן לראות חדרי שינה בהם הצבע הלבן מושל בכל, פרט לאלמנטים צבעוניים בודדים כמו תמונות, עציצים או כריות.
באופן דומה, הדבר יכול דווקא להתבטא באופי האלמנטים שבחלל במקום בצבעים השונים, וכך חדר השינה מעוצב באמצעות פריטים פשוטים למראה תוך שילוב של אלמנט יחיד בעל תעוזה יוצאת דופן, כמו מנורה.
סקרנים לגבי חדר שינה דגם אלון המוצג בתמונה או חדרי שינה אחרים שיהיו לטעמכם? גלשו לקטלוג חדרי שינה של AY רהיטים.
נראה שהסגנון נשאב ממש ממדיומים אחרים המעוצבים בסגנון מודרני, והרעיון של שמירה על עיצוב מינימאליסטי עם טוויסט כלשהו אכן מזכיר את העיצוב המודרני של הממשקים הטכנולוגיים שלנו, כמו אתרי אינטרנט או אפליקציות, בהם הרקע מעוצב באופן מינימאליסטי ועל גביו ניתן לראות תוכן מעוצב בקפידה בססגוניות.
כתמיד, העיצוב המינימאליסטי מעניק תחושת ניקיון וטהרה, והוא מהווה קרקע פורייה לחלחול האנרגיות מן הטוויסט הנוסף לו.
עיצוב תעשייתי
חדרי השינה הולכים בעקבות המטבחים ושנת 2020 מהווה להם את שנת הרכישה של העיצוב התעשייתי המבוקש.
העיצוב התעשייתי מבקש להקנות לחלל אלמנטים בעלי אופי גולמי יותר, אשר מעניק תחושה של שורשיות ואותנטיות מצד אחד, אך נותן חופש פעולה די גדול בעיצוב של החדר מן הצד השני.
חדרים המעוצבים באופן זה מתאפיינים בשימוש רחב באבן ובמתכת, הראשונה עבור האלמנטים האדריכליים והאחרונה עבור הריהוט.
חיפוי קירות המציג דוגמא של לבנים קטנות ותעשייתיות, או אף קירות בטון אפורים הופכים לטרנד גואה בזכות העיצוב התעשייתי.
מצד שני, בכל תחום הריהוט, מתכות וסגסוגות שעד לאחרונה היו בשימוש בזכות האיכויות הפונקציונליות שלהן מקבלות לפתע מעמד אסתטי חדש וגבוה והופך אותן למבוקשות במיוחד.
העיצוב התעשייתי מתרחב מעבר לעיצוב הפנים והוא נוגע אף לאופי האדריכלי של חדר השינה – כך ניתן לראות סימנים של נסיגה מן המבנה המלבני המסורתי של חדרי שינה, שילוב של עמודים תומכים בחלל החדר, חשיפת התקרה ועוד.
סקרנים לגבי מיטה זוגית מעוצבת דגם דרים מון בעיצוב תעשייתי?
עיצוב אמצע המאה
בגזרת הרטרו, אמנם עדיין ניתן לראות טרנדים המאפיינים את שנות השבעים והשמונים כפי שהיו עד כה, אך עם זאת נראית נסיגה ניכרת אף אל אמצע המאה ואל סגנונות עיצוביים אשר מאפיינים את שנות החמישים והשישים.
הסגנון העיצובי מתאפיין בקו האיטלקי שהפגיש באמצע המאה הקודמת את הנייטראלי עם הטבעי, ובעיקר את הלבן עם העץ.
השילוב הזה אינו חדש לנו לחלוטין, ואכן היה ניתן לראות שילוב של עץ עם עיצוב מינימאליסטי כבר בשנים האחרונות, אך לרוב אחד משני סגנונות היה נבחר – או שהעץ היה נצבע בגוונים נייטראליים כדי לייצר עיצוב מודרני מובהק, או שהשימוש בעץ היה מצומצם לכדי אלמנטים בודדים ושוליים, וכך התקבל סגנון שבישר את בוא העיצוב המינימליסטי עם הטוויסט שהוזכר לעיל.
הסגנון האיטלקי של אמצע המאה, אשר חוזר בשנת 2020, מבקש לתת לעץ מקום של כבוד לצד הנייטראליות המצויה סביבו – כך העץ מושל בחלק ניכר מן החדר, ולרוב נבחר עץ בגוון כהה בעוד שהחדר עצמו נוטה ללבן.
כך במקום שמאפיין העץ העיקרי שנרתם עבור העיצוב יהיה המרקם שלו, הגוון ממש הוא זה שמבטא את הערך האסתטי של העץ.
שני האלמנטים השונים, שיש בהם מן הניגוד, מדגישים זה את זה ומעבירים לחדר אנרגיות משולבות – ניקיון לצד שורשיות, תעוזה לצד ביטחון, קדמה לצד היכרות.
ארבעה טרנדים בולטים
בין המגמות העיצוביות הללו ניתן לראות טרנדים רבים שרוכשים לעצמם מקום של כבוד ונראה שהם ימשלו בכיפה בשנת 2020.
חלקם מן הטרנדים מוכרים לנו, והם מהווים המשך או אף הגברה של טרנדים שנכנסו לחיינו כבר בשנים הקרובות, ואילו טרנדים אחרים הם תופעות חדשות, אשר חזרו אלינו מן העבר או שנוצרו ממש לראשונה כעת.
ניתן לסמן את ארבעת הטרנדים הבולטים ביותר שילוו את עיצוב חדרי השינה בשנה הקרובה:
צבעים קרים ובולטים
הצבעוניות הופיע כבר בשנים האחרונות והחלה להפר את המאזן הרגיש של המינימאליזם המודרני בכל מיני צורות, אך נראה ששנת 2020 תתאפיין בעלייתם לגדולה של הצבעים הקרים.
בעיקרם, הירוק והכחול הופכים לטרנד מרכזי ליצירת נוכחות בחדר.
הדבר נעשה באמצעות הקדשת קיר עבור הצבע הקר, או הקדשת אלמנט בולט בחדר כמו ארון, וכך ניתן משקל אסתטי רב עבור הצבע אשר הוא בולט מלכתחילה מטבעו.
רהיטי מתכת
רהיטי המתכת הופכים לנפוצים יותר ויותר בשלל צורות, וזאת מתוך ההתכתבות הברורה שלהם עם מגמות העיצוב הבולטות.
מן העבר האחד, מתכות חמות משתלבות היטב עם כל סגנון עיצובי השואב את השראתו מן המאה הקודמת, ובעוד מגמת העיצוב בסגנון אמצע המאה גואה, כך גם השימוש במתכות חמות מתגבר.
מן העבר השני, מתכות קרות מאפיינות היטב עיצוב תעשייתי, וכך הן מתלוות במגמה העיצובית אשר הולכת וצוברת תאוצה.
שני סוגי המתכות גם יחד משתלבים היטב עם סגנונות מודרניים מכל סוג, וכך נראה שרהיטי המתכת הם הבחירה המתבקשת לאור מגמות העיצוב הנוכחיות.
טפטים
הכמיהה לססגוניות המיוחדת של המאה הקודמת ממשיכה לקבל ביטוי בעולם עיצוב הפנים וכך הטפטים מבצעים קמבק וחודרים לחדרי השינה.
הטפטים עבור הקירות היו אלמנט מרכזי שליווה תקופה ארוכה למדי, עוד לפני אמצע המאה הקודמת ועד לשנות השמונים.
כיום, מיני הטפטים שנבחרים לרוב הם הטפטים המאוחרים יותר, אשר היה להם ניחוח ססגוני נועז יותר, והם מהווים מעין קונטרה למינימליזם של הסגנון המודרני.
סוריאליזם
כתגובה נאה לסגנון העיצוב המודרני, המתבטא במינימליזם, גואה הטרנד החדש של שילוב אלמנטים בעלי ניחוח סוריאליסטי.
הסוריאליזם הוא שילוב של תבניות ודפוסים גיאומטרים עם חומרי גלם גולמיים שמתבטאים יחדיו באלמנטים אדריכליים או בפרטי ריהוט שאינם שגרתיים.
הפריטים הללו מבקשים להכניס צבעים חדשים לחדר השינה, לייצר אמירות משמעותיות ולהעניק תוספת חדשה ורעננה למגמות העיצוב המושלות.
מה טומן העתיד
ניתן לראות די בבירור, שרבים מן הטרנדים והמגמות העיצוביות השונות אינם עולים היטב בקנה אחד, ויש בהם מן הניגודיות.
כך, נראה שההתפתחויות העיצוביות שאנו יכולים לצפות להן בשנה הקרובה יתחילו בהתקדמות מקבילה של המגמות הללו, אך אין לבטל את האפשרות של התמזגות.
יש לצפות לשילובים מרהיבים שיפתיעו אותנו בעתיד הקרוב, כאשר הסגנונות השונים יתחילו להיפגש וליצור טרנדים חדשים לחלוטין.
אל תתבלבלו, 2020 עומדת להיות שנה מעניינת מאוד עבור חדר השינה שלכם.
השארת תגובה
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.